Aquest diumenge hem acomiadat la vella barbacoa de Raset.
Ja ha complert amb escreix la seva vida útil. Un petit estri de disseny sofisticat, elaborat pel ferrer i ja massa foradat, que ens ha donat molts bons apats.
Però això no és el que us volia explicar.
Per acompanyar el tall em fet carxofes a la brasa, però això tampoc és el motiu del post, ans que us volia parlar de la tija de la carxofa.
Si, aquest afegitó que ens fan passar i pesar, i que fins ara llençava maleint la cobdícia del botiguer, és una delícia. Només cal pelar-lo i bullir-lo. Amb unes patates o d’altres verdures és extraordinaria.
Per cert, ja que els nens son molt donats a portar la contrària, el meu fill gran va decidir que volia tastar les carxofes, ell que no és gaire partidari de les novetats, i vet aquí que li van agradar. En Jordi li va fer beure, després de menjar-la, una mica d'aigua, per ensenyar-li el curiós efecte de sentir-la dolça.
La cynarina, un dels fenols que porten les carxofes, a banda de l'efecte antioxidant, bloquegen certs receptors de les papil·les, que en tornar a ser actius augmenten la sensació de dolçor.
No comments:
Post a Comment