Friday, October 26, 2012

El pollastre amb soja i gingebre de la Yee Shan

La Yee Shan, de cognom impronunciable, m’ha donat aquest dies l’oportunitat d’aprendre una mica més de la diversa i mil·lenària cultura xinesa i una mica de la seva cuina. És cert que el plaer del menjar no acostuma a ser una prioritat per a la joventut d’avui dia, i encara menys la seva elaboració, però només observant les subtils o importants diferències en la forma d’elaborar l’àpat més senzill pot ensenyar-nos moltes coses.

Amb la Yee Shan he gaudit d’una plàcida companyia, la he fet servir de conillet d’índies per un projecte culinari, del que ja us en parlaré, i he aprés a... a pelar el gingebre.

Pot semblar una tonteria, però, d’ençà d’aquest descobriment, he incorporat amb més assiduïtat aquest rizoma que tant m’agrada a la cuina. El secret és pressionar-lo, com hom acostuma a fer per pelar els alls, i després gratar-lo amb el cantell del ganivet.

També he aprés una recepta de pollastre amb soja i gingebre. Heus-la aquí:

Cal marinar el pollastre amb soja, pebre i sal. A la Xina en fan servir bàsicament dues varietats, la més clara i lleugera o la mes fosca i intensa, en aquest cas fem servir la clara, doncs no en tinc de l’altre.
Fem bullir amb poca aigua salada unes patates pelades i tallades a daus (per cert la Yee Shan les pela cap enfora).
Fregim uns instants tres grans d’all pelats en oli de gira-sol (a la xina en fan servir el de cacahuet). Hi afegim les peces de pollastre, en el nostre cas quatre cuixes, el líquid del marinat, una mica d’aigua i el gingebre pelat i tallat en palets i ho deixem coure una estona.
Quan les patates estiguin quasi fetes hi afegim a la cassola el pollastre amb el gingebre, ceba tallada en grills i un bon raig de llet de coco i ho deixem coure fins que hi estigui fet.
Ho servim acompanyat d’arròs, que també haurem bullit amb llet de coco.

No comments: