Wednesday, December 17, 2008

Abissinia

AbissiniaAquest divendres vaig anar a dinar a l'Abissinia un restaurant Etíop del barri de Gràcia.

He de manifestar que no tinc gaire coneixement de la cuina africana, si podem fer aquesta generalització. Deixant de banda la cuina del nord, només tinc el llibre de l'Agnès Agboton i puc dir que he sopat al Santoro de Bamako, he dinat al President Golf Club de Yamusukro, a un dels deliciosos xiringuitos de la platja de Grand-Bassam, he avorrit el Capitain, un peix de riu, i els pollastres, durs i escanyolits a Burkina, he menjat una deliciosa barbacoa de gambes a la vora del llac Rosa i xai amb mandonguilles de pa, tot bullit, al terra d'una mísera caseta a Timbuktu, la misterieuse, però d'això ja fa massa temps i a més, tots aquests indrets es troben a l'occident, a l'altre banda de l'antiga Abisinia.

Bé, doncs, la proposta més corrent de restaurant, que és la que vàrem fer, és tastar una selecció de plats, amanides, carn, pollastre... servits tots junts i directament sobre una safata coberta d'injera, el pa Etíop, una menja de crêpe, que a la vegada serveix per agafar els aliments, agradablement picants pel meu gust, però que pot ser excessiu pels que no els agrada.

El servei, simpàtic, del vi, millor no dir res, i el preu un pel car. Vàrem pagar 24€ per persona, sense postres, cafès ni copes, això si, vi a dojo i cerveses, doncs a la taula hi havia dos britànics.

Una experiència interessant:

Abissinia
Restaurant Etíop
Torrent de les Flors, 55
08024-Barcelona
932 130 78

No comments: