Thursday, December 11, 2008

Flam de poma

Alícia
Dinar en família: escudella barrejada, la gran especialitat de la Mireia, i hamburgueses de l'Anna, la nostre carnissera del mercat de la Concepció, amb patates fregides. Quan hi ha canalla un s'ha d'adaptar.

De postres jo havia comprat un tortell de massapà, però l'Alícia s'ha presentat amb un flam de poma. Amb la seva habitual modèstia ha menystingut el resultat, però, tot i que la cuina no és una de les seves moltes virtuts i malgrat tenir el forn espatllat (l'ha hagut de fer amb el grill) ha resultat tant bo que ha desaparegut en un instant.

La recepta és del anys setanta o vuitanta, d'un receptari Nestlé de llet condensada: es couen 750 gr. de pomes (unes quatre) fins que estiguin toves, uns 15 minuts, llavors s'aixafen i es barregen amb cinc ous sencers i un pot petit de llet condensada, tot junt es cou al bany maria, al forn, fins que estigui fet, uns 50 minuts, segons el recipient emprat.

Per il·lustrar aquest post havia fet, amb el mòbil, unes fotos del flam, però finalment he pensat que millor que el cuinat era preferible ensenyar la cuinera, especialment quan al seu costat hi ha una de les noies més maques i adorables que conec.

No comments: