Tuesday, February 24, 2009

Joan Gatell, Cambrils

Can Gatell
Un any més i tornem a ser a Cambrils. Aquesta vegada l’elecció és més senzilla, havent tastat Can Bosch, ara toca Can Joan Gatell.

La sala és agradable i l’atenció a l’alçada d’un restaurant d’aquest nivell. És un dijous fred de febrer i només hi ha dues taules, a banda de la nostre. Pot ser és la sensació de crisi, però malgrat que el menú degustació que proposen crec que és més econòmic que l’any passat, 65€, els preus ens semblen cars.

Finalment la majoria es decanta pel menú, quatre mitges racions: angules amb orada marinada, llagostins a la crema de taronja, espardenyes al allet i llamàntol i rap a l’americana. L’Andreu i el Daniel prefereixen compartir una amanida de tomàquet i ventresca, 25€, i una caldereta de llamàntol amb patates, 49€ cadascuna. Per beure: blanc i negre del Montsant, Etim i Joan d’Anguera, 16€ l’ampolla, de les més econòmiques de la carta, però molt recomanables.

La caldereta estava molt gustosa, especialment amb l’excel·lent allioli que oferien, malgrat que ens van reconèixer que hi afegien rovell d’ou.

Del menú a destacar el llagostins, amb una crema on s’intuïa en la més justa mesura l’aroma de la taronja, i el rap i el llamàntol, un plat saborós i contundent i una mitja ració generosa. A l’orada marinada li sobrava una mica de fonoll i totes les angules i l’espardenya no aportava gaire bé res. L’assortit de postres va ser un bon final, potser més abundant que memorable.

Tot plegat molt recomanable, especialment per la qualitat de la matèria prima.

Vàrem fer un extra amb un Torelló Brut Nature, 23€, altrament ens hagués costat el mateix que l’any passat a Can Bosch, 86€ per persona.

Casa Gatell
Passeig Miramar, 26
Cambrils, Port
Tarragona
977 36 00 57/67 82
www.joangatell.com

No comments: