Monday, February 25, 2008

Can Bosch , Cambrils


Som per feina a Cambrils i a l’hora de sopar se’ns planteja el gran dilema de escollir el restaurant. Can Bosch i Can Gatell, aquest darrer al passeig marítim, davant del port, són els més coneguts i reconeguts de la població. Sembla ser que cadascun d’ells té els seus seguidors, quelcom així com Nikon i Canon a la fotografia, l’elecció es fa més amb el cor que no pas amb el cap.

Donat que cap de nosaltres és habitual de la zona no tenim cap predilecció, així que l’atzar i una petita diferència de preus, 10€ de menys en el menú de degustació, ens fan decidir per Can Bosch.

Dia feiner i, malgrat el bon temps, hivern. La sala, agradable, està pràcticament buida. La rebuda és cordial i l’entorn convida a relaxar-se i gaudir.

Tot i les facilitats que ens han donat per fer combinacions no ens decidim per cap dels tres menús, degustació a 65€, peix i marisc a 68€ i un de tapes, del que no recordo el preu. Finalment triomfen uns graellades de peix, 45€, i per mi un llobarro, 37€, de segon i per començar comparteixo amb en David unes gambes a la planxa, 38,5€, i un ou de corral “poche” amb puré de patata i tòfona negra, 30€.

Després d’unes petites tapes d’aperitiu, que ara s’han posat tant de moda, arriben les gambes i quasi ploro del plaer d’escurar-ne el cap. L’ou, també impressionant, i el llobarro excel·lent, potser un pel insípid.

Per beure dues ampolles d’Oriol Rosell Brut, en Daniel és partidari de començar i acabar amb cava i jo no se menjar sense el vi negre, en aquest cas l’Acústic 2006, de la bodega Jané Ventura i denominació Montsant, que reivindiquen la viticultura tradicional.

El cava, bo com sempre, a molt bon preu, 16€, el vi, molt recomanable, 21€, a la botiga no més d’11€.

En general un restaurant per tornar moltes vagades. La minuta final, 86€ per persona.

No comments: