Us parlava, a un altre post, del mercat ecològic que freqüentem els dissabtes i del Josep, el nostre boletaire. Doncs és ell qui ens ha fet tastar les Nyameres, Tupinambos, Patates Nyame, Carxofes de Jerusalem o Helianthus Tuberosos.
Són el tubercle d'una planta herbàcia del mateix nom, de flor groga, que creix a les ribes, força invasiva i importada d'Amèrica pels indians.
El tubèrcul és ric en inulina i fructosa. La inulina, segons McGee, és un polímer del sucre fructosa, que trobem a la ceba, l'enciam, i, especialment, a l'all i les nyameres. A diferència d'altres oligosacàrids, la inulina no és digerible: alimenta els bacteris de l'intestí gros i genera gasos.
També la trobem a les carxofes i potser, entre això i el nom, en Josep relaciona els seus sabors, i té una certa raó.
Nosaltres les hem menjat pelades, en comptes de patata en un estofat de calamars (la setmana passada amb en Pere i la Isa) i, aquest diumenge, fregides a rodanxes i sense pelar, com a guarnició d'una hamburguesa.
En Josep ens les recomana fetes puré, pelades un cop bullides, amb una mica de crema de llet i mantega.
1 comment:
jo l'he tastada no fa pas gaire com a puré...però això de posar-la a sbustituir la patata en els guisats no ho havia pensat i ha de quedar bo, gracies
Post a Comment