Sunday, December 12, 2010

Calamars amb bolets amb l'Arian i en Víctor


Gràcies a la nova filosofia dietètica de la Mireia, de la que ja us parlaré en un altre ocasió, hem descobert una mena d’associació anomenada Ecomercats Món Empordà, que organitza un mercat ecològic els dissabtes, alternativament a les poblacions de Rupià, Corçà, Verges, Torroella i Castelló d’Empúries.

Entre els participants hi ha un boletaire, al que vaig sentir parlar d’una recepta, calamars amb bolets, i vet aquí que ens hem aficionat, i l’hem provat amb moltes combinacions de bolets, trompetes, rovellons, peus de rata, llengües de bou.... i races i mides de calamar.

Aquest dissabte, amb l’Arian i en Víctor l’hem fet amb calamarsons i camagrocs.

La recepta és, si fa no fa, així:

Sofregir ceba tallada ben petita, afegir una mica d’all, quan esta transparenta afegim els calamars nets i tallats petits, si deixen anar massa aigua, la retirem, llavors afegim els bolets.
En la recepta original calamars i bolets es fregien separats, i així ho he fet amb bolets que requereixen més cocció, retirant també l’excés d’aigua de la cocció
També afegim julivert i reduïm l’aigua, si és el cas. Ho servim amb arròs i la salsa reduïda.
En aquesta ocasió els varem menjar precedits d’una crema de carbassa, musclos al vapor amb api i petxines amb all i julivert, i de postres un Bisbalenc de cabell d’àngel comprat a Torroella, tot i que no estic segur que ells l’anomenin així, o que segueixi exactament la recepta del Bisbalenc, si es que existeix.

Tot plegat va ser un dinar fantàstic que es va allargar fins la nit, malgrat que l’Arian va haver de fer l’esforç de sobreposar-se al constipat que arrosegava.

No comments: