Monday, October 31, 2011

Panellets


Avui, vigília de Tots Sants, hem anat a dinar a Platja d’Aro, i La Maria Àngels ens esperava, bé, esperava a l’Alexandre per fer els panellets. Us he de confessar que mai n'he fet ni he vist fer panellets, així que tenia curiositat per veure el procés.

La recepta és senzilla i fàcil de recordar, igual quantitat de sucre, ametlla molta i patata bullida. La patata s’ha de bullir amb pell, pelar-la i deixar-la refredar unes hores. La massa s’ha de treballar el just per amalgamar els ingredients.

Després, i per als panellets de pinyons, farem boletes que enfarinarem, molt lleugerament amb Maizena, després per clara d’ou i després pels pinyons.

Pels de codonyat, farem un rectangle de massapà, sobre el marbre enfarinat amb la Maizena, i hi col·locarem al centre un tall allargat de codonyat, ho enrotllem i tallem a l’amplada de quasi dos dits.

Pels de llimona, barregem el massapà amb ratlladura de pell de llimona, només la part groga, i un raig de suc de llimona i els donem la forma que més ens agradi.

Els col·loquem en una safata per enfornar a sobre de paper de forn i els pintem amb rovell d’ou. Els fem coure a uns 180 graus, amb els dos focs i durant uns 10 minuts, fins que quedin daurats. Abans de manipular-los els deixem refredar i per menjar, si pot ser, millor d’un dia per l’altre.

La Tere ens ha recordat que la Montserrat Seguí hi afegeix ratlladura de llimona a tota la massa, i la Maria Àngels, que la Maizena fa molt poc que la ha incorporat a la recepta, i que li sembla que facilita molt la tasca per als panellets de pinyons. Per cert, la Seguí si que la fa servir, tot i que en parla de fècula.

El resultat ha estat francament bo i m’ha semblat prou senzill com per dedicar-s’hi.

No comments: