Thursday, August 5, 2010

Entrepans

Bombers
Si us trobeu davant d'una emergència i heu de preparar una muntanya d'entrepans a tota presa, per alimentar un estol de bombers afamats, que us han salvat la casa i part de l'entorn, no compreu pa de pagès.

Les llesques de pa són de mides molt diferents, treballant amb preses, després d'entomatar-les, salar-les i afegir un raig d'oli, ja no trobes la parella corresponent de la llesca, així que l'entrepà queda una mica desequilibrat.

Varem fer 10 pans de pagès, tot el que quedava al forn de Cervià, amb pernil dolç, llonganissa i xoriço i plàtans i pomes i aigua, molta aigua.

Jo només vaig aportar el menjar i col·laborar en la seva elaboració. La Mireia va estar ajudant tot el dia, oferint la nostre piscina, que varen utilitzar de magatzem, tot reomplint-la amb un hidrant, per anar recarregar els camions que treballaven sobre el poble amb més rapides. Tres o quatre dels més de 40, més avions i helicòpters que varen col·laborar per evitar que les 100 hectàrees cremades en fossin més.

Causa una gran pena contemplar el bosc calcinat. Només ens queda el consol que gràcies a la Mireia i a un desconegut voluntari de Madremanya, que va córrer a avisar als bombers que treballaven més amunt, les flames que varen arribar a pocs metres de casa, de la nostre i d'altres veïns, no cremessin un marge d'alzines. Així, ens podem enganyar, tot pensant que no ha passat res, que la pudor de cremat que ho impregna tot no és més que una barbacoa mal apagada.

Gràcias a tots els bombers, especialment pels que treballen a peu de foc, per tota la seva feina.

Moltes gràcies.

No comments: