Monday, October 25, 2010

El pastís de xocolata de l'Hélène


Per recuperar tots aquests dies sense escriure que millor que un pastis. Le tastat en tres ocasions, la primera a casa del Pere i la Isa, la segona, aquest estiu, quan celebraven al jardí un homenatge al Rocky Horror Picture Show, el que em va permetre, per primera vegada, acabar la pel•lícula a la piscina i prèviament fer la foto d’aquest post, l’autora, l’Hélène, explicant els secret d’aquest mite del cinema a la jove Audrey.

La tercera vegada ha estat fa uns dies, com a obsequi pel petit Alexandre, així que ara em decideixo a deixar constància de la recepta, quasi de memòria:

Fondre 200 gr. de xocolata ben negre amb la mateixa quantitat de mantega, barrejar la mateixa quantitat de sucre amb tres ous, una punta de sal i una de pebre, incorporar-ho a la xocolata i afegir una cullerada de farina tamisada, omplir uns motllos petits de paper, de magdalena, amb la pasta, fornejar a 180 graus, uns 45 minuts, amb compta de que no es cremi. Es pot aromatitzar amb raspadures de pell de toronja.

No comments: