Monday, November 15, 2010

Pastis de formatge per Benet XVI

Benet XVI
No he pogut evitar acostar-me a donar la benvinguda al Papa Benet XVI, hauria estat de desagraïts no saludar-lo, després de tenir la deferència de passar davant de casa.

Donada l’hora i el meu costum de no esmorzar ha estat difícil escollir els entreteniments per distreure l’espera. Per sort tenia un mica de pastis de formatge, restes del dinar del divendres, que amb dues copes de cava ha resultat la combinació perfecta. Llàstima que amb les preses el Sant Pare no s’ha pogut aturar...

Havia perdut la recepta d’aquest pastis, un dels meus grans records de la infància, i pel que sento una inconfessable debilitat, però finalment la vaig retrobar, en una llibreta de la que un dia us parlaré.

La recepta és molt senzilla:

Ingredients:
4 cullerades de sucre
3 cullerades de “maizena”
3 ous grans sencers
250 gr de formatge blanc per untar
4 “quesitos”
3 iogurts naturals
un grapat de panses sense pinyol

Batre tots els ingredients (llevat de les panses) en una gerra fins a obtenir una crema fina, omplir un motlle, pintat amb mantega i enfarinat, que quedin uns tres o quatre dits de gruix, enfornar a 180 graus (prèviament escalfat el forn), després de cinc o deu minuts afegir les panses, així no quedaran totes al fons, deixar-ho coure durant uns 45 minuts, als darrers 5 minuts podem encendre el grill si no ha quedat prou torrada la part de dalt. Deixar-ho refredar i desemmotllar.

Podeu substituir un iogurt per mató, i els “quesitos” per Mascarpone, o fer les vostres combinacions.

No comments: