Friday, December 16, 2011

Hermanos Tomás

H.Tomas
Ahir vaig sopar al restaurant Hermanos Tomás, un dels clàssics de Barcelona.

Apartat del centre, al barri de la Trinitat, és manté en plena forma, després de 40 anys, gràcies a una cuina gens sofisticada però d’una qualitat excel·lent i ara de la ma de Julián Tomás, fill del fundador, amb una qualitat personal extraordinària i una habilitat per cantar la carta que només per aquesta experiència ja es justifica la visita.

Magnífics els primers plats, mongetes amb foie fresc (16€), amb guatlla (13€), rostes (1,60€ la peça), puntes d’espàrrecs (15€)... de segon vaig provar el bacallà als dos formatges (19€) i la cua de lluç (17€), tot i que crec que se’n surten millor amb les carns; el quart de xai al forn (38€) feia una olor irresistible.

De la bodega en Julián em va sorprendre amb un Clos Diana, un Syrah que elaboren al costat de casa, a l’Empordà, unes vinyes que acostumo a recórrer fent jogging (el de la foto és el Blau del Montsant, que també varem tastar).

Hermanos Tomás
Pare Pérez del Pulgar, 1
08033 Barcelona
Telf 933 457 148
www.htomas.com
Per cert, hauria de pensar en un rànquing de les cartes millor cantades. De moment, en Julián supera, per poc, a en Juan del Gainza.

No comments: