Wednesday, December 28, 2011

Tomatin

Tomatin
El cant de uns quants ocells que soc incapaç de reconèixer, un gall més lluny, la remor de l’aigua que baixa per la riereta, el sol que em crema el rostre, una mosca despistada que ha despertat amb aquesta escalfor.

Són les quatre de la tarda del dia dels innocents i escurant els restes d’un excel·lent Tomatin, això podria ésser el paradís.

Aquesta vella destil·leria, propietat des del 1986 de la firma japonesa Takara, es troba al antic turó dels arbusts, Tom-At-Tin, en gaèlic, i per això aquest nom tan poc eufònic en Català.

És un Single Malt força suau però de gran complexitat, provinent dels Highlands d’Escòcia, amb un final de boca amarg que li dóna una interessant personalitat, que recorda als Islay, amb aromes de turba i fruites i un gust especial de fusta, no debades, com assenyala l’etiqueta, està “acabat” en botes de Sherry espanyol. No se que va costar, el va portar en Jordi, però a la bodega el pots trobar per uns 35€.

No comments: