Monday, May 3, 2010

Filets de bou amb foie i escates de sal


Havia oblidar de glossar un altre obsequi d’en Victor, de senzilla elaboració però de resultat sempre exquisit: filet, al punt de cadascú, foie, poc més de volta i volta, ambdues coses a foc regular tirant a baix, i escates de sal.

Va ser al viatge a Menorca a bord d’un Bavaria 50. La foto és del Ragoût que us parlava a un altre post, el Marqués de Murrieta és un regal d’en Gregorio, que finalment no ens va poder acompanyar.

En Victor, l’encarregat de l’intendència, o la “maruja” oficial de la coberta inferior, com deia ell, ens va obsequiar al port de Ciutadella amb uns filets de bou amb foie i sal Maldon, difícils de superar, per la qualitat de la matèria primera i per l’entorn

La carn era de la Carnisseria Roig, segons com es miri València 208 o Aribau 70, mar-besòs.

Posats a filar més que prim, jo hauria fet servir, per les circumstàncies i per fer una mica de país, sal d’es Trenc, bé la Flor de Sal, que Balearides ofereix en cinc sabors, bé les també exquisides Escates d’es Trenc.

No comments: