Sunday, May 2, 2010

El gelat de llimona de l'Encarna

Encarna
El passat diumenge varem gaudir, a casa de l’Antonio i l’Encarna, de la seva immensa generositat i de la seva deliciosa cuina.

L’excusa va ser un “asado” argentí, que va començar amb uns lletons de la Rosa (Boqueria 586, s’han de comprar el dijous doncs arriben dimecres), un xoriço “criollo” i xoriço i “morcilla” de Granada, tot a la barbacoa i tot boníssim.

El plat fort, l’entrecot, el tall que es pela i les costelles tallades a l’estil argentí, de Miñana (Boqueria 676), també extraordinari.

Per beure Perpetual 2006, Garnatxa i Mazuelo, i Salmos 2005 dos priorats de la casa Torres.

De postres, l’Encarna ens va oferir: codonyat amb formatge, galetes amb “dulce de leche”, pa de pessic de taronja ("bizcocho de naranaja" recepta de la Termomix), dos pastissos de xocolata, rosquilles, amb i sense anís i gelat de llimona, tot fet per ella, tot per llepar-se els dits.

Si voleu podeu començar pel gelat de llimona, que és el més fàcil de fer, cal barrejar una llauna de llet condensada, una llauna de llet sencera, mitja llauna de suc de llimona i la ratlladura de mitja llimona, opcionalment es pot afegir algun bocí de pa de pessic, i al congelador en vasos individuals.

Jo ho he provat amb el "bizcocho de naranja" al fons, amarat de "limoncello"... i queda molt bó.

No comments: