Monday, March 10, 2008

Arròs amb bacallà de casa nostra o Marconi


He trobat la recepta de l’arròs amb crosta de que us parlava. Per justificar el seu nom, el cèlebre Ignasi Domènech deia:

    “Essent el cèlebre inventor Marconi un dels que més han contribuït a les descobertes de la radiotelefonia, anem ara a dedicar-li aquesta suculenta recepta, que en son ambient o tema de composició de cuina és mig italiana i mig cuina catalana: després de tot la cuina del país de Verdi té molta semblança amb la nostra”.

La recepta la podeu trobar a La Teca, a la pàgina 54 de la cinquena edició, per exemple (la Maria del Carmen Simón, en la seva referència 1806, la situa l’any 1945).

Es tracta de bullir uns musclos. Fer un sofregit de ceba i pebrot verd, afegim el bacallà remullat i esqueixat i una picada d’all i julivert, canyella i pebre negre, incorporem l’arròs, el sofregim i afegim l’aigua de bullir els musclos. Quan estigui mig fet incorporem els musclos, una mica de safrà i formatge “Gruyere o de bola” ratllat. Quan estigui quasi fet ho recobrim amb una capa d’ou batut i una mica de formatge per sobre, la crosta, i ho acabem de fer i gratinem al forn.

Jo ho he fet sense musclos, per aprofitar unes restes de bacallà, amb brou de peix industrial i afegint una mica de llet, una mena de rissotto amb crosta, i queda excel•lent.

No comments: